Imprezy integracyjne – nowy projekt!

W wyniku otwartego konkursu ofert dotyczących realizacji w roku  2011  zadań publicznych oraz podziału środków w zakresie „Działań na rzecz  osób  niepełnosprawnych –  stowarzyszenie nasze otrzymało wsparcie na realizację projektu: INTEGRACJA SPOŁECZNA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH. Projekt trwa od września do grudnia 2011 roku. Dotyczy dzieci  i młodzieży z Zespołem Downa  stowarzyszonych  w organizacji. CEL: Poznawanie formy i treści instytucji użyteczności publicznej. Idziemy do(patrz niżej),oglądamy, słuchamy,  uczymy się prawidłowych zachowań  i radości płynących z poznawania nowych ludzi i miejsc. Plan uczestnictwa w imprezach integracyjnych dzieci i młodzieży z Zespołem Downa –  podopiecznych stowarzyszenia: Wrzesień. W teatrze „Szewczyk Dratewka” Październik. W Muzeum Inżynierii Miejskiej(w pakiecie Ogród Doświadczeń). Na Wawelu Listopad. W operze („Mały Lord”) Grudzień. W filharmonii 25 września (niedziela) o godzinie 13.00 zapraszamy na spektakl p.t. ” SZEWCZYK DRATEWKA” Znamy, ale zobaczmy jak z Krakowem związaną legendę przekażą ze sceny aktorzy teatru „GROTESKA” przy ulicy Skarbowej. Zakup biletu na spektakl w tym teatrze ma w pakiecie udział w” pokazie produkcji pysznych cukierków metodą tradycyjną bez użycia maszyn w najmniejszej fabryce cukierków na świecie „CIUCIA” przy ulicy Gołębiej 3″.  A zatem tam rozpoczynamy realizację projektu  integrując się z resztą świata, poznając nowych ludzi, nowe miejsca i  atrakcje. Spotykamy się zatem o godzinie 11.30 a po  łasuchowaniu idziemy  magiczną  ulicą Gołębią na przedstawienie j.w. (spacerem 20 minut). Terminy następnych imprez w uzgadnianiu.