28.03.17
Światowy Dzień Osób z Zespołem Downa
25 marca to Światowy Dzień Osób z Zespołem Downa. W ramach tegorocznych obchodów w naszym Stowarzyszeniu miały miejsce dwa wydarzenia. Zapraszamy do Galerii zdjęć.

11 marca 2017 r. spotkaliśmy się w studiu im. Romany Bobrowskiej w Radiu Kraków, gdzie wspólnie ze Stowarzyszeniem „Wielkie Serce” oraz Specjalnym Ośrodkiem Szkolno-Wychowawczym nr 1 w Krakowie zorganizowaliśmy imprezę integracyjną.

Z okazji tego wyjątkowego dnia na scenie zaprezentowali się we wspaniałych występach podopieczni naszego Stowarzyszenia i wychowankowie Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego nr 1.

Między innymi swój pierwszy publiczny występ miał nasz Integracyjny zespół bębniarski pod kierunkiem Katarzyny Zadory, zatańczyła „tęczowa” grupa Disco Dance  oraz Marysia i Jurek.

Zaszczycili nas swoją obecnością goście specjalni: Pani Dorota Segda, Pan Dariusz Gnatowski oraz Pan Andrzej Kozłowski, a także Pan Bogdan Dąsal- Pełnomocnik Prezydenta Miasta Krakowa ds. Osób Niepełnosprawnych.

Następnie dokładnie 25 marca 2017 r. wraz z Zespołem Szkół Specjalnych nr 4 w Krakowie oraz Krakowskim Instytutem Rozwoju Edukacji zorganizowaliśmy kolejną imprezę z okazji Światowego Dnia Osób z Zespołem Downa  . W programie znalazło się mnóstwo atrakcji – drugi występ naszego integracyjnego zespołu bębniarskiego, zabawy plastyczne, kiermasz ozdób wielkanocnych z naszego ŚDS i poczęstunek

Dziękujemy serdecznie wszystkim Partnerom za współpracę, występującym szanownym Artystom za udział, a Gościom za wspólne spotkanie i świetną zabawę!

Podziękowania dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 1 w Krakowie za udostępnienie zdjęć ze spotkania w Radio Kraków.